Η ετήσια συντήρηση ολοκληρώθηκε

Χειμώνας με τα όλα του

Αλλάζει δραματικά ο καιρός - σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία - αμέσως μετά τα Χριστούγεννα. Προηγουμένως, από την Δευτέρα, θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας με πτώση γύρω στους 7 βαθμούς και πιθανότητα χιονόπτωσης στις κορυφές της Πάρνηθας. Όσο πτώση θα σημειωθεί, τόση θα είναι και η άνοδος μέχρι και τα Χριστούγεννα. Παραμονή της γέννησης Του Θεανθρώπου, περιμένουμε γύρω στους 20 με 22 βαθμούς! Από την ημέρα των Χριστουγέννων όμως, η κυκλοφορία αλλάζει: Αρχίζει πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και τις 27 του μήνα. Το βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου είναι επίσης ιδιαίτερα πιθανή η χιονόπτωση στις κορυφές της Πάρνηθας. Αν και είναι νωρίς ακόμα για το ακριβές υψόμετρο χιονόπτωσης, αφού δεν αποκλείεται τα χιόνια να "κατέβουν" και πιο χαμηλά. (Εκτίμηση 18-12-2014 ώρα 12:30)

Ήπιος καιρός

Ήπιος φαίνεται ο καιρός μέχρι τουλάχιστον στις 22 Δεκεμβρίου, οπότε φαίνεται απότομη πτώση της θερμοκρασίας τουλάχιστον κατά 6 με 7 βαθμούς, αλλά και πιθανή βροχόπτωση. Αμέσως όμως θα έχουμε άνοδο και την ημέρα των Χριστουγέννων η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς, με τα σημερινά στοιχεία. Για σήμερα, όπως έχουμε πει από 16 Δεκεμβρίου, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ασθενούς βροχόπτωσης. (Εκτίμηση 18-12-2014 ώρα 12:30)

Βροχοπτώσεις πιθανή καταιγίδα.

Αλλάζει και πάλι ο καιρός από Τετάρτη με βροχές από το πρωί και πιθανή καταιγίδα. μετά τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 - 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από Νότιες Διευθύνσεις και την Πέμπτη από Βόρειες. Πιθανότητα για ασθενείς βροχοπτώσεις και την Πέμπτη. Σε γενικές γραμμές, ο Καιρός τα Χριστούγεννα αναμένεται ήπιος, με πιθανές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Β. Ελλάδας. (Εκτίμηση 16-12-2014 ώρα 19:00)

Στατιστικά στοιχεία Νοεμβρίου

Παλαιότερες Ανακοινώσεις

Στατιστικά του Οκτώβρη. Στα στατιστικά.

Περί donate

Επί 5 χρόνια, ο Μετεωρολογικός Σταθμός Αχαρνών, λειτουργεί και εξοπλίζεται με προσωπικά έξοδα. Στις εποχές όμως που ζούμε, είναι ιδιαίτερα δύσκολη τόσο η λειτουργία του, όσο και η συντήρησή του και η αντικατάσταση φθαρμένων υλικών ή εξοπλισμού. Ο Σταθμός, είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα, και ίσως και στον κόσμο, που έχει εικόνα από 5 κάμερες για πληρέστερη ενημέρωσή σας, ενώ η λειτουργία του είναι 24ωρη. Για τον λόγο αυτόν προστέθηκε το donate, ώστε να υπάρξει μια ελάφρυνση των εξόδων. Οποιαδήποτε προσφορά, μικρή ή μεγάλη είναι δεκτή. Επίσης όποιος καταστηματάρχης του Δήμου Αχαρνών επιθυμεί baner στη σελίδα, μπορεί να επικοινωνήσει με το email meteoacharnes@gmail.com

Όλες οι αλλαγές στον σταθμό, αλλά και σχετικές πληροφορίες για τον εξοπλισμό του, στο λίνκ "Παρουσιάση σταθμού".
Βίντεο με εικόνες από τον Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Περιπλανηθείτε στην photo gallery

Κείμενα

Ενημέρωση εδώ θα γίνεται μόνο για έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Εφαρμογή για android κινητά - tablet

Με μια πολύ όμορφη εφαρμογή, μπορείτε να παρακολουθείτε όλο το 24ωρο από το κινητό σας τηλέφωνο ή το τάμπλετ σας τον Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών. Η μόνη ρύθμιση που κάνετε είναι στο set location URL όπου γράφετε http://www.meteoacharnes.gr/realtime.xml Την εφαρμογή την βρίσκετε εδώ. Η φωτό είναι από την εφαρμογή, με την μεγίστη θερμοκρασία έτους.

Το "Αχαρνόραμα" για τον Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Η "Δυτική όχθη" για τον σταθμό