Πιθανότατη η πρώτη χιονόπτωση στην Πάρνηθα.

Παιχνίδια κάνει ο καιρός, με την ψυχρή λίμνη να ... κόβει βόλτες μια στην Τουρκία μια σε εμάς. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, και την Πέμπτη θα έχουμε ηλιοφάνεια, με Βόρειους ανέμους και με αίσθηση του κρύου νυχτερινές ώρες. Τρεις βαθμούς ήταν η πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη από την Τρίτη. Και η πτώση της θερμοκρασίας θα συνεχισθεί μέχρι και την επόμενη Τετάρτη. Και πάλι υπό εξέταση η πρώτη ασθενής χιονόπτωση στην Πάρνηθα από τα 1200-1300 μέτρα και πάνω τα ξημερώματα στις 25 του μήνα. (Εκτίμηση 20-11-2014 ώρα 21:30).

Σημαντική αλλαγή του καιρού

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Τετάρτη. Οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε ΒΔ και στη συνέχεια σε Βόρειους που θα διατηρηθούν. Πιθανότητα βροχοπτώσεων Τετάρτη και Πέμπτη. Υπό εξέταση το ενδεχόμενο ασθενούς νιφαδόπτωσης στις κορυφές της Πάρνηθας στις 24- 25 του μήνα. (Εκτίμηση 18-11-2014 ώρα 19:30).

Σημαντική αλλαγή του καιρού

Ιδιαίτερα σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τετάρτη. Η πτώση υπολογίζεται σε δέκα βαθμούς περίπου. Οι "χαμηλές" θερμοκρασίες ήρθαν για να μείνουν, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δούμε τις πρώτες νιφάδες στις κορυφές της Πάρνηθας, στις 25 του μήνα. Ήπιος καιρός μέχρι και την Τετάρτη. (Εκτίμηση 16-11-2014 ώρα 19:30).

Παλαιότερες Ανακοινώσεις

Στατιστικά του Οκτώβρη. Στα στατιστικά.

Περί donate

Επί 5 χρόνια, ο Μετεωρολογικός Σταθμός Αχαρνών, λειτουργεί και εξοπλίζεται με προσωπικά έξοδα. Στις εποχές όμως που ζούμε, είναι ιδιαίτερα δύσκολη τόσο η λειτουργία του, όσο και η συντήρησή του και η αντικατάσταση φθαρμένων υλικών ή εξοπλισμού. Ο Σταθμός, είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα, και ίσως και στον κόσμο, που έχει εικόνα από 5 κάμερες για πληρέστερη ενημέρωσή σας, ενώ η λειτουργία του είναι 24ωρη. Για τον λόγο αυτόν προστέθηκε το donate, ώστε να υπάρξει μια ελάφρυνση των εξόδων. Οποιαδήποτε προσφορά, μικρή ή μεγάλη είναι δεκτή. Επίσης όποιος καταστηματάρχης του Δήμου Αχαρνών επιθυμεί baner στη σελίδα, μπορεί να επικοινωνήσει με το email meteoacharnes@gmail.com

Όλες οι αλλαγές στον σταθμό, αλλά και σχετικές πληροφορίες για τον εξοπλισμό του, στο λίνκ "Παρουσιάση σταθμού".
Βίντεο με εικόνες από τον Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Περιπλανηθείτε στην photo gallery

Κείμενα

Ενημέρωση εδώ θα γίνεται μόνο για έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Εφαρμογή για android κινητά - tablet

Με μια πολύ όμορφη εφαρμογή, μπορείτε να παρακολουθείτε όλο το 24ωρο από το κινητό σας τηλέφωνο ή το τάμπλετ σας τον Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών. Η μόνη ρύθμιση που κάνετε είναι στο set location URL όπου γράφετε http://www.meteoacharnes.gr/realtime.xml Την εφαρμογή την βρίσκετε εδώ. Η φωτό είναι από την εφαρμογή, με την μεγίστη θερμοκρασία έτους.

Το "Αχαρνόραμα" για τον Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Η "Δυτική όχθη" για τον σταθμό