Έρχεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Ενώ Δευτέρα - Τρίτη το θερμόμετρο να φτάσει και θα ξεπεράσει τους 33, 34 βαθμούς, ακολουθεί πτώση της θερμοκρασίας και μάλιστα σημαντική. Βροχοπτώσεις μετά τις 26 του μήνα. (Εκτίμηση 21-9-2014 ώρα 12:30)

Περί donate

Επί 5 χρόνια, ο Μετεωρολογικός Σταθμός Αχαρνών, λειτουργεί και εξοπλίζεται με προσωπικά έξοδα. Στις εποχές όμως που ζούμε, είναι ιδιαίτερα δύσκολη τόσο η λειτουργία του, όσο και η συντήρησή του και η αντικατάσταση φθαρμένων υλικών ή εξοπλισμού. Ο Σταθμός, είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα, και ίσως και στον κόσμο, που έχει εικόνα από 5 κάμερες για πληρέστερη ενημέρωσή σας, ενώ η λειτουργία του είναι 24ωρη. Για τον λόγο αυτόν προστέθηκε το donate, ώστε να υπάρξει μια ελάφρυνση των εξόδων. Οποιαδήποτε προσφορά, μικρή ή μεγάλη είναι δεκτή. Επίσης όποιος καταστηματάρχης του Δήμου Αχαρνών επιθυμεί baner στη σελίδα, μπορεί να επικοινωνήσει με το email meteoacharnes@gmail.com

Περίοδος Αστάθειας. Η πτώση της θερμοκρασίας θα συνεχισθεί μέχρι την Πέμπτη. Βροχοπτώσεις τουλάχιστον μέχρι τις 17 του μήνα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. Όμως φαίνεται και πάλι άνοδος της θερμοκρασίας στις 20 Σεπτεμβρίου. (Εκτίμηση 14-9-2014 ώρα 21:00)

Έρχεται βροχερό σκηνικό. Άνοδος της θερμοκρασίας Σάββατο, μικρή πτώση την Κυριακή που θα συνεχισθεί. Ασθενείς βροχοπτώσεις το Σάββατο, αφού η αστάθεια επανέρχεται. Οι βροχοπτώσεις φαίνεται ότι θα συνεχισθούν τουλάχιστον μέχρι τις 18 του μήνα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. Όμως φαίνεται και πάλι άνοδος της θερμοκρασίας στις 22 Σεπτεμβρίου. (Εκτίμηση 13-9-2014 ώρα 10:30)

Ιδιαίτερα μικρή πιθανότητα σήμερα ασθενούς βροχόπτωσης. Άνοδος της θερμοκρασίας Παρασκευή Σάββατο Κυριακή. Αλλαγή και πάλι του καιρικού σκηνικού, με βροχοπτώσεις, κατά τόπους έντονες από 13 Σεπτεμβρίου. Ιδιαίτερα φαινόμενα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στις 15 του μήνα, οπότε θα σημειωθεί και πτώση της θερμοκρασίας. Όμως φαίνεται και πάλι άνοδος της θερμοκρασίας στις 22 Σεπτεμβρίου. (Εκτίμηση 11-9-2014 ώρα 09:00)

Οι αστάθειες σιγά σιγά ελαττώνονται. Άνοδος της Θερμοκρασίας το Σάββατο πάνω από τους 32 βαθμούς. Ακολουθεί πτώση και νέος κύκλος βροχοπτώσεων μετά τις 15 του μήνα. (Εκτίμηση 8-9-2014 ώρα 22:00)

Και όμως, ο Αύγουστος που πέρασε δεν ήταν ο πιο ζεστός της τελευταίας Πενταετίας. Στα στατιστικά.

ΟΤΕ το ανάγνωσμα! Προκειμένου να λειτουργεί σωστά ο Μετεωρολογικός Σταθμός Αχαρνών, απαιτείται ίντερνετ. Τόσο για τα στοιχεία που ανεβαίνουν, όσο και για εικόνα από 5 IP κάμερες. Δυστυχώς όμως το δίκτυο στην περιοχή είναι απαρχαιωμένο. Και παρότι έχουμε δηλώσει επανειλημμένα βλάβη λόγω χαμηλής ταχύτητας κυρίως στο upload  (505 kbps) η απάντηση του ΟΤΕ είναι ότι υπάρχει βλάβη στα υπόγεια καλώδια και δεν μπορούν να προσθέσουν άλλη γραμμή ή να κάνουν κάποια βελτίωση. Κύριοι στο 2014 και ακόμα έχετε προδιαγραφές πριν 20 χρόνια. Τουλάχιστον σε κάποιες περιοχές. 
Σεβαστείτε τουλάχιστον τι λέτε στη διαφήμισή σας.

Παλαιότερες Ανακοινώσεις

Πότε έχουμε καύσωνα. Για να μη σας παραπληροφορούν.

Καταιγίδα ήταν και πέρασε. Φωτογραφίες από τις κάμερες του σταθμού, με τις πρώτες αναπτύξεις στην gallery

Όλες οι αλλαγές στον σταθμό, αλλά και σχετικές πληροφορίες για τον εξοπλισμό του, στο λίνκ "Παρουσιάση σταθμού".
Βίντεο με εικόνες από τον Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Περιπλανηθείτε στην photo gallery

Κείμενα

Ενημέρωση εδώ θα γίνεται μόνο για έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Εφαρμογή για android κινητά - tablet

Με μια πολύ όμορφη εφαρμογή, μπορείτε να παρακολουθείτε όλο το 24ωρο από το κινητό σας τηλέφωνο ή το τάμπλετ σας τον Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών. Η μόνη ρύθμιση που κάνετε είναι στο set location URL όπου γράφετε http://www.meteoacharnes.gr/realtime.xml Την εφαρμογή την βρίσκετε εδώ. Η φωτό είναι από την εφαρμογή, με την μεγίστη θερμοκρασία έτους.

Το "Αχαρνόραμα" για τον Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Η "Δυτική όχθη" για τον σταθμό