Τα νέα για την κακοκαιρία

Κυριακή

Βόρειοι άνεμοι με χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται μέχρι και την Τετάρτη, ενώ δεν θα λείψουν οι ασθενείς βροχοπτώσεις. Η θερμοκρασία σε πτώση. Ενίσχυση των Βορείων Ανέμων την Δευτέρα. Και από Τετάρτη μικρή άνοδος της Θερμοκρασίας. (Εκτίμηση 25-10-2014 ώρα 18:30)

Σάββατο

Βροχοπτώσεις, αλλά ασθενέστερες αναμένονται και το Σάββατο. Η θερμοκρασία σε πτώση και ενισχυμένοι Βόρειοι άνεμοι. (Εκτίμηση 24-10-2014 ώρα 21:00)

Παρασκευή

Έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένονται για την Παρασκευή. Απαιτείται προσοχή ειδικά το πρωί, μεταξύ 10 και 12. Οι άνεμοι θα πνέουν από Νότιες Νοτιοδυτικές Διευθύνσεις, αλλά από αργά το βράδυ θα γυρίσουν σε Βόρειους, που το Σάββατο αναμένεται να ενισχυθούν. Ασθενείς βροχοπτώσεις αναμένονται και το Σαββατοκύριακο, με τους ενισχυμένους Β. άνεμους να διατηρούνται. Η πτώση της θερμοκρασίας θα συνεχισθεί και την Δευτέρα και Τρίτη, με χαμηλές θερμοκρασίες. Χιονοπτώσεις την Δευτέρα στον Παρνασσό, στα 1200 μέτρα. (Εκτίμηση 23-10-2014 ώρα 21:30) (Καταγράφηκαν 63,3 μμ με μέγιστη ραγδαιότητα 86,4 μμ/ω)

Πλησιάζει η νέα σημαντική πτώση σημαντική της Θερμοκρασίας

Βροχές και χιονοπτώσεις

Αρχίζει σταδιακά από την Τετάρτη το βράδυ, η νέα σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Οι Νότιοι άνεμοι, θα γυρίσουν από το Σάββατο αρχικά σε ΒΔ και την Κυριακή σε Β, ιδιαίτερα ενισχυμένους. Γενικά: Την Παρασκευή, μπορεί να ανέβει λίγο η θερμοκρασία, αλλά ακολουθεί και νέα πτώση, που φαίνεται διαρκείας, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα. Και όλα δείχνουν, ότι έχουμε μπει πια σε κανονική Φθινοπωρινή τροχιά, με έντονες βροχοπτώσεις και πιθανές καταιγίδες. Από την Παρασκευή αναμένονται βροχοπτώσεις, όπως και το Σαββατοκύριακο. Μικρές είναι οι πιθανότητες για ασθενείς βροχοπτώσεις την Πέμπτη. Από την Κυριακή, αναμένεται και νέα σημαντική πτώση της θερμοκρασίας με την μέγιστη να μη ξεπερνάει την Δευτέρα και την Τρίτη, τους 15 με 17 βαθμούς. Σημαντικές βροχοπτώσεις, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, αναμένονται το βράδυ της Κυριακής. Χιονοπτώσεις Βόρεια και κεντρική Ελλάδα και στον Χελμό στην Πελοπόννησο, από τα 2.000 μέτρα και πάνω. Αναλυτικές πληροφορίες καθημερινά από τον Μετεωρολογικό σταθμό Αχαρνών (http://www.meteoacharnes.gr/). (Εκτίμηση 21-10-2014 ώρα 22:30)

Περί donate

Επί 5 χρόνια, ο Μετεωρολογικός Σταθμός Αχαρνών, λειτουργεί και εξοπλίζεται με προσωπικά έξοδα. Στις εποχές όμως που ζούμε, είναι ιδιαίτερα δύσκολη τόσο η λειτουργία του, όσο και η συντήρησή του και η αντικατάσταση φθαρμένων υλικών ή εξοπλισμού. Ο Σταθμός, είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα, και ίσως και στον κόσμο, που έχει εικόνα από 5 κάμερες για πληρέστερη ενημέρωσή σας, ενώ η λειτουργία του είναι 24ωρη. Για τον λόγο αυτόν προστέθηκε το donate, ώστε να υπάρξει μια ελάφρυνση των εξόδων. Οποιαδήποτε προσφορά, μικρή ή μεγάλη είναι δεκτή. Επίσης όποιος καταστηματάρχης του Δήμου Αχαρνών επιθυμεί baner στη σελίδα, μπορεί να επικοινωνήσει με το email meteoacharnes@gmail.com

Και όμως, ο Αύγουστος που πέρασε δεν ήταν ο πιο ζεστός της τελευταίας Πενταετίας. Στα στατιστικά.

ΟΤΕ το ανάγνωσμα! Προκειμένου να λειτουργεί σωστά ο Μετεωρολογικός Σταθμός Αχαρνών, απαιτείται ίντερνετ. Τόσο για τα στοιχεία που ανεβαίνουν, όσο και για εικόνα από 5 IP κάμερες. Δυστυχώς όμως το δίκτυο στην περιοχή είναι απαρχαιωμένο. Και παρότι έχουμε δηλώσει επανειλημμένα βλάβη λόγω χαμηλής ταχύτητας κυρίως στο upload  (505 kbps) η απάντηση του ΟΤΕ είναι ότι υπάρχει βλάβη στα υπόγεια καλώδια και δεν μπορούν να προσθέσουν άλλη γραμμή ή να κάνουν κάποια βελτίωση. Κύριοι στο 2014 και ακόμα έχετε προδιαγραφές πριν 20 χρόνια. Τουλάχιστον σε κάποιες περιοχές. 
Σεβαστείτε τουλάχιστον τι λέτε στη διαφήμισή σας.

Παλαιότερες Ανακοινώσεις

Πότε έχουμε καύσωνα. Για να μη σας παραπληροφορούν.

Όλες οι αλλαγές στον σταθμό, αλλά και σχετικές πληροφορίες για τον εξοπλισμό του, στο λίνκ "Παρουσιάση σταθμού".
Βίντεο με εικόνες από τον Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Περιπλανηθείτε στην photo gallery

Κείμενα

Ενημέρωση εδώ θα γίνεται μόνο για έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Εφαρμογή για android κινητά - tablet

Με μια πολύ όμορφη εφαρμογή, μπορείτε να παρακολουθείτε όλο το 24ωρο από το κινητό σας τηλέφωνο ή το τάμπλετ σας τον Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών. Η μόνη ρύθμιση που κάνετε είναι στο set location URL όπου γράφετε http://www.meteoacharnes.gr/realtime.xml Την εφαρμογή την βρίσκετε εδώ. Η φωτό είναι από την εφαρμογή, με την μεγίστη θερμοκρασία έτους.

Το "Αχαρνόραμα" για τον Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Η "Δυτική όχθη" για τον σταθμό