'Ερχονται ζεστές ημέρες. Θα ξεπεράσει τους 36-38 βαθμούς η θερμοκρασία τέλος Ιουλίου. Ζέστες όμως φαίνονται και 4-6 Αυγούστου.

ΟΤΕ το ανάγνωσμα! Προκειμένου να λειτουργεί σωστά ο Μετεωρολογικός Σταθμός Αχαρνών, απαιτείται ίντερνετ. Τόσο για τα στοιχεία που ανεβαίνουν, όσο και για εικόνα από 5 IP κάμερες. Δυστυχώς όμως το δίκτυο στην περιοχή είναι απαρχαιωμένο. Και παρότι έχουμε δηλώσει επανειλημμένα βλάβη λόγω χαμηλής ταχύτητας κυρίως στο upload  (424 kbps) η απάντηση του ΟΤΕ είναι ότι υπάρχει βλάβη στα υπόγεια καλώδια και δεν μπορούν να προσθέσουν άλλη γραμμή ή να κάνουν κάποια βελτίωση. Κύριοι στο 2014 και ακόμα έχετε προδιαγραφές πριν 20 χρόνια. Τουλάχιστον σε κάποιες περιοχές. 
Σεβαστείτε τουλάχιστον τι λέτε στη διαφήμισή σας.

Βίντεο με την καταιγίδα που άφησε 15 μμ στις Αχαρνές. Φαίνεται πολύ καθαρά πως "αδειάζει" όλο το νερό κυρίως στα Άνω Λιόσια.

Από το 2010 που λειτουργεί το meteoacharnes.gr, Ιούλιο μήνα, στις Αχαρνές και όχι μόνο, δεν έχει καταγραφεί ούτε ένα μμ. Στις 15 Ιουλίου, καταγράφηκαν συνολικά 14,1 μμ.
Φάνηκε ξεκάθαρα από την κάμερα που βλέπει προς ΝΔ ότι σχηματίστηκε γύρω στις 13:00 η μεσημεριανή βροχόπτωση. Με όσα έβλεπα, πέρασε πάνω από Λιόσια, ξέσκουρα από Αχαρνές και ακολούθησε την πορεία της προς ΒΑ προς Βαρυμπόμπη και μέχρι την Πεντέλη. Μερική ενίσχυση υπήρξε από την θερμική αστάθεια.
Στην Αττική πάντως είχαμε αξιόλογα μμ βροχόπτωσης, όπως 62 μμ στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, 38 μμ στον Άγιο Στέφανο, 22 στον Διόνυσο.

Ο σχηματισμός

Από το 2010 που λειτουργεί ο Μετεωρολογικός Σταθμός Αχαρνών, τον μήνα Ιούλιο, δεν έχει καταγραφεί ούτε ένα χιλιοστό βροχόπτωσης. Αυτό το σερί, φαίνεται ότι θα "σπάσει" την Τρίτη. Όπως ήδη έχουμε πει, αναμένονται βροχοπτώσεις που θα μας "πιάσουν" ιδιαίτερα, ενώ ιδιαίτερα πιθανή είναι η καταιγίδα. Αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας, που θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.  (Ενημέρωση 14-7-14 ώρα 19:00).

Στους 32-33 βαθμούς η θερμοκρασία μέχρι την Τρίτη οπότε θα σημειωθεί μικρή πτώση στους 29 που θα διατηρηθεί για 2 ημέρες. Φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή. Πιθανότητα βροχόπτωσης την Τρίτη. (Ενημέρωση 12-7-14 ώρα 11.00).

Αναλυτικά στοιχεία για τον Ιούνιο στα στατιστικά

Παλαιότερες εκτιμήσεις

Πότε έχουμε καύσωνα. Για να μη σας παραπληροφορούν.

Καταιγίδα ήταν και πέρασε. Φωτογραφίες από τις κάμερες του σταθμού, με τις πρώτες αναπτύξεις στην gallery

Όλες οι αλλαγές στον σταθμό, αλλά και σχετικές πληροφορίες για τον εξοπλισμό του, στο λίνκ "Παρουσιάση σταθμού".
Βίντεο με εικόνες από τον Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Περιπλανηθείτε στην photo gallery

Κείμενα

Ενημέρωση εδώ θα γίνεται μόνο για έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Εφαρμογή για android κινητά - tablet

Με μια πολύ όμορφη εφαρμογή, μπορείτε να παρακολουθείτε όλο το 24ωρο από το κινητό σας τηλέφωνο ή το τάμπλετ σας τον Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών. Η μόνη ρύθμιση που κάνετε είναι στο set location URL όπου γράφετε http://www.meteoacharnes.gr/realtime.xml Την εφαρμογή την βρίσκετε εδώ. Η φωτό είναι από την εφαρμογή, με την μεγίστη θερμοκρασία έτους.

Το "Αχαρνόραμα" για τον Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Η "Δυτική όχθη" για τον σταθμό